Det ukrainske presidentkontoret sier at en million husholdninger er uten strøm etter russiske angrep.

De siste ukene har russiske styrker rettet en rekke angrep mot strømnettet i landet, og har blant annet tatt i bruk et stort antall såkalt kamikazedroner.

Lørdag ble blant annet kraftanlegg vest landet rammet, ifølge energiselskapet Ukrenergo.

– Per nå har 672.000 abonnenter mistet strømmen i Khmelnytskyi-regionen, 188.400 i Mykolajiv-regionen, 102.000 i Volyn-regionen, 242.000 i Tsjerkasij-regionen, 174.790 i Rivne-regionen, 61.913 i Kirovohrad-regionen og 10.500 i Odessa-regionen, sier Kyrylo Tymosjenko i en uttalelse som er lagt ut i sosiale medier.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier lørdag at Russland har avfyrt 36 krysserraketter i et «massivt angrep» på Ukraina.

Energisituasjonen i Ukraina foran den kommende vinteren beskrives som vanskelig på grunn av de mange russiske angrepene som har ødelagt store deler av strømnettet i landet.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.