Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har diskutert Ukraina-krigen med sin amerikanske motpart Lloyd Austin.

Dette ifølge russiske myndigheter. NTB har publisert noen linjer om dette, men Berlingske har litt mer informasjon.

Austin og Sjojgu har drøftet international sikkerhed, herunder Ukraine, meddeler russisk ministerium.

Det dreier seg om en telefonsamtale, melder det russiske forsvarsdepartementet.

»Spørgsmål om international sikkerhed, herunder situationen i Ukraine, blev drøftet,« lyder det i en kort meddelelse fra ministeriet i Moskva.

Detaljer fra samtalen er ikke kjent. I Washington D.C. sier en talsperson for forsvarsdepartementet at Austin «understreket viktigheten av å opprettholde kommunikasjonslinjene under den pågående krigen mot Ukraina».

Kontakt på høyt nivå har vært meget begrenset siden invasjonen av Ukraina 24. februar. Fredagens samtale mellom Austin og Sjojgu er kun den andre siden krigen brøt ut for åtte måneder siden.

Forholdet mellem USA og Rusland gik fra at være køligt til at være isnende koldt, da Rusland sendte styrker ind over grænsen til Ukraine en tidlig morgen i februar.

USA har – sammen med EU – indført en række skrappe sanktioner mod præsident Vladimir Putins styre på grund af krigen.

Omvendt beskylder Putin USA for at forlænge konflikten ved at give militær og økonomisk støtte til Ukraine.

Det er ingen konkrete planer om et møte mellom Biden og Putin. Biden sa tidligere i oktober at han ikke har noen intensjoner om å møte Putin. Men han utelukket ikke at det kan bli aktuelt på et senere tidspunkt.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.