Russlands forsvarsminister Sergei Sjojgu (til høyre) og stabssjef Valery Gerasimov. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu har igjen dukket opp på russisk tv, etter to uker der han ikke ble sett offentlig. Det ble spekulert i om han var fjernet av Putin.

Forsvarsdepartementet i Moskva offentliggjorde lørdag et videoopptak der Sjojgu leder et møte om det russiske forsvarsbudsjettet. Dette opplyses av NTB-AFP.

I møtet referer han til et møte i finansdepartementet som fant sted fredag, ifølge russiske nyhetsbyråer. Dette beviser at det er snakk om et nytt filmopptak, og at man ikke bare har vist et gammelt.

At Sjojgu ikke var å se offentlig på flere uker, mens krigen raser i Ukraina, utløste spekulasjoner. Regjeringstalsmann Dmitrij Peskov forklarte fredag at Sjojgu har vært opptatt og ikke har hatt tid til mediene.

En del har lurt på om forsvarsministeren kan ha vært fjernet av president Putin, som følge av forsvarsmaktens lite imponerende prestasjoner i Ukraina, eller grunnet uenigheter om militære strategivalg. Nå er han altså sett i offentligheten igjen.

De samme spørsmål som hazr vært knyttet til Sjojgu, har også vært reist i forbindelse med stabssjef Valery Gerasimov, som heller ikke har vist seg de siste par uker. Han har så langt ikke dukket opp.

De to ble sist sett i et møte med president Putin 27. februar, der de begge med skeptisk blikk satt ved enden av et langt bord og lyttet til at presidenten erklærte at han ville sette landets atomvåpen i ekstra beredskap.

Les også: 

Ukraina: Enda en russisk general drept

Bør leses: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.