Én av to nordmenn har ikke tillit til at veiene er godt vedlikeholdt, viser en undersøkelse. Politikerne må ta folks bekymring for veiene på alvor, mener Naf.

46 prosent av befolkningen er ikke er trygge på at veiene er godt vedlikeholdt. Det kommer fram i en ny undersøkelse Norstat har gjort for Naf.

Kun 30 prosent svarer at de er trygge på at veivedlikeholdet.

I regjeringens forslag til statsbudsjett kom ikke den nødvendige satsingen på rassikring og vedlikehold som Naf mener må til.

– Vi frykter at veiene vil bli dårligere med dette budsjettet. Investeringer kuttes, samtidig som de store midlene til vedlikehold uteblir. Det er ikke ansvarlig å fortsette som før, når etterslepet på veiene er så enormt, sier pressesjef Ingunn Handagard i Naf.

Forbundet skriver at vedlikeholdsetterslepet på veiene er på rundt 100 milliarder kroner, fordelt med rundt 70 milliarder på fylkesvei og 30 milliarder på riksvei. I tillegg kommer etterslep på rassikring på 71 milliarder kroner for riks- og fylkesvei.

 

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.