Foto av 100-kronesedler: Norges Bank / CC BY-ND 2.0 / Flickr. Flammegrafikk: Clipart Library. Komposisjonen er Documents.

Hver fjerde nordmann tror de vil slite økonomisk fremover, på tross av at de allerede har tatt grep om egen økonomi, ifølge en ny meningsmåling.

– Langt flere kommer til å få det trangere økonomisk fremover. Økende priser og høyere rente kan bli utfordrende for mange. Mens noen kan kutte i forbruk for å takle økte utgifter, er det mange som ikke har noe å kutte, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til ABC Nyheter.

I spørreundersøkelsen utført av Norstat på vegne av avisa svarer 26 prosent at de frykter at de vil slite økonomisk fremover, til tross for at de har tatt grep om egen økonomi. 35 prosent av de spurte svarer at de har kontroll på økonomien.

Samtidig svarer 27 prosent at de ikke har tatt grep om økonomien, men at de har en økonomi som tåler det. 12 prosent svarer at ikke har tatt grep om egen økonomi og at det får bare gå som det går.

Blant de yngste, de mellom 15–29 år, svarer 20 prosent at «det får gå som det går med egen økonomi». Den eldste aldersgruppen var minst bekymret for egen økonomi.

– At de unge og de eldste er mindre bekymret overrasker meg ikke. Bekymringene kommer gjerne med et høyt boliglån, samt forsørgeransvaret. Mange unge har både tid og evne til å jobbe mer, som bidrar til mindre økonomiske bekymringer, sier Sandmæl.

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.