Skuespilleren Mark Hamill, som ble verdensberømt etter rollen som Luke Skywalker i Star Wars, går inn i et samarbeid med Ukrainas president Zelenskyj. Målet er å samle midler for droner mot det Hamill beskriver som «the evil empire».

Dette var navnet på fienden til Skywalker i filmen. Darth Vader og hans onde soldater i imperiet, som de fleste av oss husker.

The Times skriver at Hamill er utnevnt som ambassadør for United24, som samler inn midler på vegne av de ukrainske myndighetene. Pengene brukes på droner, både vedlikehold og innkjøp, men også opplæring av dronepiloter.

– I denne lange og ujevne kampen trenger Ukraina kontinuerlig støtte fra andre. Det er derfor jeg følte meg beæret da president Zelensky ba meg om å bli ambassadør for Army of Drones, sier Hamill.

Ikke lenge etter at dette ble kjent, kom beskjeden om at et russisk missil skal ha truffet en sivil konvoi av kjøretøyer. 23 sivile skal ha bli drept og 28 såret i byen Zaporizhzhya.

– Bare fullstendige terrorister ville gjort noe slikt. Blodtørstige avskum! Dere vil måtte svare for hvert tapte ukrainske liv, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Han kaller også Russland en terrorstat. (NTB)

Også president Zelenskyj brukte Star Wars-begreper i sin kommentar i forbindelse med at Hamill nå engasjerer seg.

– Lyset vil vinne over mørket. Jeg tror på dette, vårt folk tror på dette. Takk for at du tok på deg dette vanskelige oppdraget med å være den første ambassadøren som hjelper Ukraina med å samle inn penger til Army of Drones, for å støtte de som forsvarer oss. Det er virkelig viktig!

United24 skal så langt ha samlet inn 188 millioner dollar. Også Barbra Streisand her engasjert seg. The Pfizer Foundation har bidratt med 5 millioner dollar i støtte til Ukrainas medisinske behov.

Nå er det droner som skal få utvidet støtte. Droner har hittil vært en viktig del av ukrainsk krigføring mot invasjonsstyrkene.

Les også:

Dronenes tidsalder

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.