President Volodymyr Zelenskyj har lansert en global nettplattform for å skaffe midler til å vinne krigen mot Russland og gjenoppbygge Ukraina.

– Ved hjelp av ett tastetrykk kan du donere penger til de som forsvarer oss, til å redde våre sivile og til å gjenoppbygge Ukraina, sier Zelenskyj på engelsk i en video på Twitter.

Plattformen heter United24.

– Hver eneste donasjon har betydning for seier, sier presidenten. (NTB)

Ni uker inn i den russiske invasjonen har ukrainske byer lidd under massive ødeleggelser.

– Alle innbetalinger vil bli overført til Ukrainas nasjonalbank og videreformidlet til relevante departementer, sier Zelenskyj, og legger til at hans regjering vil gi en oppdatering hvert døgn om hvordan pengene blir brukt.

Zelenskyj ber vanlige folk over hele verden om å hjelpe Kyiv med å slå Moskva.

– Kun sammen har vi muligheten til å stoppe krigen og gjenoppbygge det Russland har ødelagt, sier den ukrainske presidenten, og legger til at landet «for alltid vil huske» folks bidrag.

Ukraina har forsøkt noe lignende tidligere. I midten av mars lanserte de blant annet nettsiden «Aid for Ukraine», i samarbeid med kryptovalutaselskapene FTX og Everstake. Innen 19. mars hadde de fått inn 60 millioner dollar.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.