Leder for det internasjonale energibyrået (IEA) Fatih Birol. Foto: Carina Johansen / NTB

Sjefen for Det internasjonale energibyrået IEA sa torsdag at han mener det «er åpenbart» hvem som står bak sabotasjen av gassledningene i Østersjøen. Han lar det skinne igjennom at han mener Russland.

Administrerende direktør Fatih Birol i IEA talte under en konferanse for fornybar energi i Paris torsdag morgen.

Uten å navngi Russland, som av flere eksperter er pekt ut som den skyldige, ga Boril likevel tydelig uttrykk for at han ikke var i tvil om hvem han mener sto bak sabotasjen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen mandag kveld, skriver avisa Le Monde.

– Vi vet ennå ikke hvem som gjorde dette, hvem som tår bak sabotasjen, og det pågår fremdeles diskusjoner. Men fra mitt ståsted vil jeg ikke akkurat tilkalt detektiv Hercule Poirot for å etterforske dette, det er veldig åpenbart, sa Birol.

Den belgiske privatdetektiven Hercule Poirot var en velkjent figur i Agatha Christies krimromaner.

I talen sa Birol også at han mente Europa burde «overleve» gjennom vinteren når det gjelder tilgangen til naturgass, med mindre det skulle oppstå flere ubehagelige overraskelser.

 

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.