Det internasjonale energibyrået (IEA) har planene klare: Med lavere innetemperatur om vinteren og mer sykling kan vi forbrukere gjøre Europa mindre avhengig av russisk energi, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA).

Byrået la torsdag fram en rekke forslag som kan bidra til energisparing, slik at Europa mindre avhengig av russisk olje og naturgass.

– Disse forslagene er praktiske og enkle å iverksettes, sier IEA-sjef Fatih Birol.

I tillegg til å senke temperaturen om vinteren, kan europeerne trappe ned bruken av aircondition om sommeren. IEA foreslår også lavere fart på motorveiene, bildeling, mer bruk av hjemmekontor og å reise med tog framfor fly.

Byrået beskriver tiltakene som «små handlinger» det er mulig å gjøre selv. De kan gjøre det mulig å spare over 450 euro i året per husstand. (NTB-AFP)

Ved at europeere fryser litt om vinteren og svetter litt om sommeren, samtidig som vi bruker sykkel og tog i stedet for bil og fly, så kan «vanlige folk» løse problemene som klimahysteriske politikere har skapt gjennom sitt «grønne skifte».

I tillegg må vi selvsagt bare tåle skyhøye energipriser og voldsom inflasjon på andre nødvendigheter som mat, hvis vi i det hele tatt vil ha nok mat i fremtiden.

IEA mener tiltakene som de forsøker å tvinge på oss europeere vil kutte oljeforbruket med 220 millioner fat per år. Men dette er småplukk selv om man kun sammenligner med norsk oljeproduksjon, som i mars var på nesten 2 millioner fat per dag, altså rundt 240 millioner fat på tre måneder.

Det blir en del frysing og sykling hvis klimalobbyen får det som de vil, og norsk oljeproduksjon stenges ned.

Birol frister med at europeere kan spare 450 euro i året på slike tiltak. Det gjelper lite når husholdningene opplever økte utgifter på 30, 40 og 50 000 kroner med dagens priser.

– Etter mitt syn har vi nå den første globale energikrisen. De ser ut til at den vil fortsette en stund, sier Birol.

Det er ingen tvil om at vi har en energikrise. Spørsmålet bør være: Hvem har skylden? Hvem skal rydde opp i kaoset?

Birol foreslår oss «vanlige folk». Hvorfor kan ikke de grønnhypnotiserte politikerne rydde opp i kaoset selv?

Det er tross alt de som har satt Europa i denne situasjonen.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.