I en velgerundersøkelse foretatt av SVT fremkommer det at Sverigedemokraterna ikke bare er nest største parti nasjonalt, men også det nest største partiet blant innvandrere som er vokst opp utenfor Europa. Undersøkelsen bekrefter også, i likhet med i Norge, at ikke-europeiske innvandrere hovedsakelig stemmer på venstreradikale og sosialistiske partier.

Det kan ikke karakteriseres som annet enn enn bombe at det notorisk utskjelte, nazist- og rasist-erklærte partiet Sverigedemokraterna (SD) ble nest største parti ved riksdagsvalget i Sverige blant velgergruppen innvandrere som er vokst opp utenfor Europa. Men dette er naturligvis et underkommunisert faktum, for det spenner jo ben på MSM-myten om SD som alle innvandreres skrekk og nemesis.

 

 

Som tabellen fra SVTs velgerundersøkelse viser, er SD nest største parti blant personer som er vokst opp utenfor Sverige. Undersøkelsen bekrefter også en generell trend: Jo lenger unna Vesten man kommer fra, jo større andel stemmer sosialistisk og venstreradikalt. Et tilsvarende bilde avtegner seg også i Norge når det gjelder muslimer.

Mange lovlydige sjeler fra ikke-vestlige land som jobber og sliter for seg og sine, er lei av å bli puttet i en bås der man liksom skal synes synd på dem fordi det blir regjeringsskifte i Sverige.

 

SDs brakvalg har mange forklaringsvariabler. Partileder Jimmie Åkesson setter ord på de nye skillelinjene i svensk politikk:

– Det handlar inte om hur du ser ut, vilken hudfärg du har, eller i vilket land du är född. Konflikten står mellan dem som bränner bilar och dem som bygger bilar.

Andre peker på at unge svensker, særlig unge kvinner, personlig har fått erfare skyggesidene av masseinnvandring av primært unge menn fra land med utbredt misogyni og fravær av likestilling rotfestet i innvandrernes kulturelle DNA.

Vi skal nok i tiden fremover få lese mange gode og mindre gode forklaringer og forsøk på å forstå velgerne sett fra MSM-kommentariatets ståsted. Det kan bli riktig underholdende, slik som DNs Kjetil Wiedsvang, som under overskriften «Mørkeblå triumf» skriver:

[Valg]Resultatet skyldes først og fremst Sverigedemokraternas fremgang. Partiet gjør sitt fjerde rekordvalg på rad. Partiet har utviklet seg fra nær ingenting ved årtusenskiftet til å bli Sveriges nest største.

Den ene, åpenbare forklaringen er de øvrige partienes langvarige motvilje til å diskutere sammenhengen mellom en rekordhøy innvandring, manglende integrering og kriminalitet – og at 700.000 innbyggere i arbeidsfør alder står utenfor arbeidsmarkedet.
Den svenske modellen, å teppebombe integreringsproblemene med velferdstiltak, har ikke virket. I denne valgkampen har de øvrige partiene endelig innsett problemene, men det kom åpenbart for sent.

Og frem til denne erkjennelsen så smått har tatt plass i MSM-skribenters og de fleste politikeres hoder, har alle som i tiår etter tiår har påpekt konsekvensene av rekordhøy masseinnvandring fra dysfunksjonelle kulturer fått den ære å bli brunbeiset og rasiststemplet.

Den slags skittkasting preller av, men at våre kvinner og barn stadig må ta regningen for denne skakkjørte politikken, i form av vold og overgrep, er utilgivelig.

Les også:

Kan regjerings­makten glippe selv om de borgerlige vinner riksdags­valget?Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.