– Det brutale terrorangrepet i Mogadishu har rystet oss alle, skriver statsministeren på Twitter.

Rystet oss alle..? Virkelig?

Er vi alle rystet over at folk som har søkt beskyttelse i vårt land, reiser tilbake til det landet de flyktet fra, og blir drept der?

Noen av oss ikke-rystede vil tvert imot være forbannet over en stat og en statsminister som gir opphold, asyl og statsborgerskap til folk som uten videre reiser hjem igjen på ferie.

Solidaritet og empati retter seg først og fremst mot våre nærmeste. Familie og venner. Dernest kanskje slekt og naboer, videre folk som ser ut som oss, tenker og snakker som oss, og, ikke minst: tilhører samme kultur som oss.

Støre forsøker å konstruere et fellesskap hvor intet fellesskap finnes. Det eksisterer ikke lenger et fellesskap av de 5,4 millionene «nordmenn» som bor i dette landet.

Beklager, Støre, men vi blir ikke mer «rystet» over at to somaliere dør i Mogadishu enn at to afghanere dør i Afghanistan, eller at to colombianere dør i Colombia.

Det er fjernt, både geografisk og kulturelt.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.