Tyrkiske migrasjonsmyndigheter har offentliggjort statistikk over utenlandske «terrorkrigere» som er blitt deportert fra Tyrkia. Det antas at det nesten utelukkende er snakk om jihadister som dro til Syria for å kjempe for ISIS.

Totalt 9000 utenlandske terrorkrigere fra 102 land, hvorav 1168 fra USA og EU, er blitt deportert fra Tyrkia siden 2011 – for å «bedre sikkerheten innenfor Tyrkias grenser». 

Dette er ifølge tyrkiske myndigheter, utenlandske terrorkrigere som forlot sine hjemland for å slutte seg til terrororganisasjoner som det forbudte PKK og Den islamske stat. 

Ifølge migrasjonsmyndighetene er totalt 1109 utenlandske terrorkrigere fra EUs medlemsland og 59 fra USA blitt deportert siden 2011. 

De åtte EU-landene med flest deporterte borgere er siden 2019 Frankrike, Tyskland, Nederland, Belgia, Finland, Romania, Sverige og Østerrike, melder Nordic Monitor.

126 terrorister fra 12 EU-land ble repatriert i 2019, 95 fra åtte EU-land i 2020 og 69 fra åtte EU-land i 2021. De første syv månedene iår ble tyve utenlandske terrorkrigere fra seks EU-land deportert.

Navn på andre land enn USA og EU-medlemmer ble ikke offentliggjort. 12,3 prosent av de utviste er fra EU-land. Amerikanere står for 0,65 prosent av de deporterte. Det er kjent at tusenvis av krigere fra Marokko, Tunisia, Algerie og sentralasiatiske land har ankommet Tyrkia for å nå Syria.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.