Myndighetene i Kina vil stanse dialog med USA om klimaendringer, militære saker og narkotikabekjempelse. Begrunnelsen er Nancy Pelosis besøk på Taiwan.

Kinas utenriksdepartement opplyser at all dialog mellom områdesjefer og forsvarsavdelinger vil bli stanset.

Samarbeidet de to landene har om retur av ulovlige innvandrere, etterforskning av straffesaker, transnasjonal kriminalitet, narkotikabekjempelse og klimaendringer opphører, ifølge departementet. (NTB)

Kina og USA er de to landene som slipper ut mest klimagasser. De to landene inngikk ifjor en klimapakt om å framskynde klimahandlinger i løpet av dette tiåret. De ble også enige om å møtes regelmessig for sammen å tak grep i klimakrisen.

Men Kina har reagert sterkt på Nanci Pelosis Taiwan-besøk tidligere denne uken, som de oppfatter som en provokasjon. Kina gjennomførte flere militærøvelser, og varsler nå at der vil innføre sanksjoner mot Pelosi, skriver The Guardian.

The announcement of the countermeasures came as Beijing conducted military drills surrounding the island of Taiwan. Earlier, China announced sanctions against Pelosi and her direct family members. Beijing called Pelosi’s visit “vicious and provocative actions”.

USAs utenriksminister Antony Blinken har kritisert Kinas militærøvelser, som han beskriver som en betydelig opptrapping.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.