En 47 år gammel mann ble drept da to vektere grep inn mot ham på T-banen i Stockholm lørdag kveld. De skal ha slått ham flere ganger med batong og tatt kvelertak på ham. Først da andre vektere kom til ble det oppdaget at mannen ikke pustet.

Ifølge media skal Juha Hynninen ha blitt kvalt i forbindelse med vekternes inngrep. Han hadde mistet bevisstheten og ble kjørt med ambulanse til sykehus hvor han ble erklært død.

De to vekterne ble pågrepet søndag mistenkt for å ha forårsaket en annens død, men de ble løslatt tirsdag. 

Påtalemyndighetene har besluttet å holde identiteten til vekterne – som ellers ville blitt offentliggjort i forbindelse med varetektsfengslingen – hemmelig inntil medieoppmerksomheten er passert. Navnene er dog ute på sosiale medier og de er ikke tradisjonelt svenskklingende.

– Mistanken består og etterforskningen vil fortsette. Etterforskningen krever imidlertid ikke at de to mistenkte er varetektsfengslet, skriver påtalemyndighetene i en pressemelding.

Ifølge offerets mor hadde Juha vært på festival i Kungsträdgården tidligere på kvelden. Hun sier det var første gang på mange år han skulle på konsert.

– Før han dro ba jeg ham love å ta taxi hjem. Han sa at jeg ikke trengte å bekymre meg. Da han dro hjemmefra var det siste gang jeg fikk klemt ham. Det er veldig tøft. Jeg får ikke tilbake Juha, han er borte for alltid.

Ifølge Expressen hadde Juha vært på en pub på Sveavägen. 

Edit
Fra kommentarfeltet FB: «Dette er ikke vektere, men ordningsvakter. Det er en yrkesgruppe vi ikke har i Norge og som ligger midt i mellom vektere og politi. Disse har en lettere form for politiutdanning samt begrenset politimyndighet. De er uniformert tilnærmet likt «polisen» og bærer batong, håndjern og i noen tilfeller pistol.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.