Visepresident Kamala Harris har ikke oppnådd den populariteten som er nødvendig om hun ønsker å stille som presidentkandidat i 2024.

Nitten måneder etter at Harris’ ble feiret som visepresident på forsiden av Vogue, surmuler New York Magazine over hennes nedadgående popularitet og stiller spørsmål ved hennes levedyktighet i 2024:

– Takket være en kombinasjon av Bidens alder, hans manglende popularitet, pandemien og inflasjonen, en nådeløs opposisjon og – mest synlig – hennes egen kamp for å plassere seg selv i en tilfredsstillende rolle, er Harris’ popularitet på et lavpunkt uten sidestykke.

– I løpet av de siste månedene har flere høytstående embedsmenn på Harris’ kontor sluttet eller vil si opp i løpet av de kommende ukene. Oppsigelsene inkluderer hennes stabssjef, nestleder, kommunikasjonsdirektør, talsmann, nasjonal sikkerhetsrådgiver, hennes lengst sittende medarbeider; innenrikspolitisk rådgiver – og hele to ganger har hun mistet sin taleskriver, heter det i artikkelen.

Oppsigelsene kommer i takt med at Harris har slitt med å oppfylle president Joe Bidens ordrer. Harris fikk i oppgave å redusere den ulovlige innvandringen og føderalisere lokale valg. Ingen av oppgavene er utført og Harris scorer noe av det laveste meningsmålingene som en visepresident noensinne har gjort.

Populariteten begynte å synke da hun første gang besøkte Mellom-Amerika og opptrådte avvisende overfor et forslag om å besøke grensen mot Mexico. Bak kulissene var hun klar over at å ta fatt på migrantkrisen var en opplagt politisk tapersak. At hun falt ned på en formaning til potensielle migranter om ‘ikke å komme’, var en gavepakke til kritikerne. Senere under et anspent møte med Biden, forble hun taus og lot medarbeiderne snakke da han ba om oppdateringer. Etterpå ba hun medarbeiderne understreke at hun fokuserte på opprinnelsen til migrasjonen, ikke på hva som skjer på grensen. 

Om Harris er klar for den store scenen i 2024 etter å ha implodert i 2020, mener New York Magazine det kan stilles spørsmål ved. Det er ukjent om demokratene vil støtte Harris om Biden ikke stiller til gjenvalg. 

Men Harris er stadig visepresident og mange tror hun vil overta presidentvervet før Bidens periode løper ut. Ifølge en meningsmåling i juni mener femti prosent av velgerne at det er «sannsynlig» at Harris vil bli president i løpet av Bidens fireårsperiode.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.