Irans ambassadør til Pakistan, Seyyed Mohammad Ali Hosseini, gratulerte torsdag Pakistans nyutnevnte minister for menneskerettigheter, Mian Riaz Hussain Pirzada, for å ha overtatt departementet og roste landet for jobben de gjør for å motvirke islamofobi.

– Pakistans vellykkede diplomatiske arbeid for å motvirke islamofobi-trusselen verden over, er prisverdig.

Han sa at Iran ønsket å styrke samarbeidet om arbeidet for menneskerettigheter, spesielt på den juridiske siden.

Under møtet gjentok begge sider ønsket om å styrke det bilaterale samarbeidet om menneskerettigheter.

Ambassadøren fremhevet Irans spesielle fokus på kvinnenes rettigheter og myndiggjøring av kvinner, og inviterte Pirzada til Iran i neste måned for å styrke det bilaterale samarbeidet om menneskerettigheter. Han understreket hvor viktig avtaler om utveksling av fanger er for å beskytte og fremme menneskerettighetene.

Også Pakistans ferske minister for menneskerettigheter fremhevet mulighetene for samarbeid mellom de to nabolandene. Han sa at det pakistanske folk har dyp hengivenhet og respekt for Iran:

– Vi henter inspirasjon for menneskerettigheter fra læren til vår hellige profet. Men nu er verden styrt av land som selv har begått så alvorlige brudd menneskerettighetene at de aldri vil forsvinne fra de mørke kapitlene i menneskehetens historie, sa Pirzada og gratulerte den iranske regjeringen med dens utholdenhet overfor propaganda og økonomiske sanksjoner fra Vesten – alt ifølge det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA.

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.