Facebooks moderselskap Meta Platforms har lagt frem resultatene for annet kvartal 2022. For første gang som offentlig selskap faller inntektene. 

Inntektene falt én prosent og landet på 28,82 milliarder dollar, litt under forventningene. Men utsiktene for tredje kvartal ser verre ut: Selskapet forventer inntekter på 26–28,5 milliarder dollar, det er adskillig under Wall Streets prognose på 30,38 milliarder dollar.

Aksjeverdien på selskapet falt 4,4 prosent til 162,23 dollar. Det er godt over en halvering siden september ifjor da Meta-aksjen var oppe i 382 dollar.

Det kan virke som at både brukerne og markedet straffer Facebook for å ha blitt en av de sterkeste driverne bak sensurindustrien.

Facebook har i likhet med Twitter siden 2017–2018 bygget opp en verdensomspennende sensurinfrastruktur bestående av såkalte faktasjekkere. 

Les artikkelen om vår tids digitale bokbål!

Vår tids bokbål: Faktasjekkerne omdefinerer hva demokrati innebærer
 

Støtt Document, kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.