Säkerhetspolisen (Säpo) overtar etterforskningen av knivdrapet som skjedde 6. juli under det ukelange politiske arrangementet i Visby.

32-åringen som er varetektsfengslet for drapet, er nå også mistenkt for terrordrap, samt terrorplanlegging i forbindelse med planlegging av drap, opplyser påtalemyndigheten mandag.

– Det finnes på nåværende tidspunkt ingen ytterligere mistenkte i saken, sier pressetalsperson Gabriel Wernstedt i Säpo.

Säpo etterforsker saken under ledelse av aktoren ved Riksenheten for sikkerhetssaker, i nært samarbeid med politiet.

32-åringen har erkjent de faktiske forhold, ifølge advokaten hans. Mannen har i flere år vært aktiv i den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR), ifølge Expressen og Aftonbladet.

64 år gamle Wieselgren jobbet som nasjonal koordinator for psykiatrispørsmål i SKR, medlems- og arbeidsgiverorganisasjonen for svenske kommuner og regioner.

Svensk politi sa i forrige uke at drapet var målrettet og tilknyttet offerets offentlige profil. 32-åringens forsvarer sa at han hadde planlagt drapet i flere dager.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.