EUs legemiddelbyrå (EMA) vil at alle over 60 år og folk i utsatte grupper skal få tilbud om en ny oppfriskningsdose av koronavaksinen.

I april tilbød EU en ny oppfriskningsdose til alle over 80 år.

EMA og EUs smittevernbyrå (ECDC) skriver i en pressemelding at en ny smittebølge er på vei i Europa, og at den fører til at flere blir lagt inn på sykehus og må få intensivbehandling.

Smittevernmyndighetene påpeker at en ny oppfriskningsdose bør bli gitt minst fire måneder etter forrige dose. Folk som har gått over et halvt år siden forrige dose bør prioriteres, mener EU-byråene.

– Vi ser en økning i antall koronatilfeller og en økende trend på antall innlagte på sykehusene og intensivavdelingene i mange land. Dette tyder på en ny, utbredt koronabølge i Europa, sier Andrea Ammon, direktør for ECDC.

– Vi må minne folk på nødvendigheten av vaksine. Vi må starte i dag, sier hun.

Ammon legger til at de over 60 år og i risikogruppene er mest utsatt for alvorlig sykdom. Hun ber helsemyndighetene i europeiske land og storsamfunnet ta nye grep.

– Jeg er klar over at det krever en betydelig innsats. Men nå i begynnelsen av denne nye bølgen er tidspunktet inne for å gjøre en ekstra innsats, sier hun.

EUs helsekommissær Stella Kyriakides sier at vaksineringen må skje så raskt som mulig.

– Vi har ingen tid å miste, sier hun.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.