Storbritannia Grand Prix fikk en dramatisk start da flere førere krasjet i første sving. Lenge fryktet man at en av førerne hadde omkommet. Så kom nyheten om demonstranter ute på banen.

NTB rapporterte:

George Russel, Alex Albon, Esteban Ocon, Yūki Tsunoda og Zhou ble alle rammet av krasjen på Silverstone. Tsunoda kunne kjøre videre med en ødelagt frontvinge, men de andre bilene ble stående stille.

Alfa Romeo har opplyst at det etter forholdene står bra til med Zhou. Kineseren er fraktet ut av banen i ambulanse.

Racet ble umiddelbart stoppet med det røde flagget. Alle førerne måtte tilbake i depotet. Der er nå også bilen til Ocan, mens Russels bil står på en kranbil.

Ulykken kan ses nedenfor. Det er nesten utrolig at det er mulig å overleve noe slikt.

På sosiale medier sies det at demonstranter var ute på banen. i studio på Viaplay snakker de åpent om at dette kan handle om klimademonstranter, og nå diskuterer de F1 i relasjon til klimautslipp.

Nå har det dukket opp bilder på sosiale medier.

Demonstranter ute på Silverstone, hvor biler kjører i over 300 km/t. Skjermdump video

Max Verstappen tok ledelsen umiddelbart i løpet, da han passerte Carlos Sainz fra Ferrari i første sving. Løpet er fortsatt satt på pause. Viaplay viser nå bilder av demonstranter som sitter midt på banen. Det er foreløpig uklart om demonstrantene forårsaket ulykken, og hva de demonstrerte mot.

Oppdateres.


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.