På grunn av rykter på Facebook-siden til Norrköpings Tidningar bestemte avisen seg for å avkrefte påstandene om at sosialbidrag var mer lønnsomt enn å jobbe. Men dessverre var ryktene nærmere sannheten enn de svenske journalistene.

Ifølge avisen kan en familie med to voksne og tre hjemmeboende barn få mellom «14.000 og 20.000,- avhengig av barnas alder» i tilskudd hver måned, pluss husleie.

«I Norrköping kan en enslig voksen få betalt husleie inntil i overkant av 4800 SEK, mens familien i eksemplet over kan leve for rundt 8900 SEK.

Det betyr at familien i eksemplet har rett til 28 900 SEK i måneden i stønad – etter skatt. Dette tilsvarer en lønn godt over brutto medianlønn i Sverige, som er på 33 200 kroner. Faktisk er dette en lønn som vil koste en arbeidsgiver 52 568 SEK i måneden.

Fria Tider omtaler fenomenet.

Varför bidragstagare som skaffar barn de inte har råd med ska få mer pengar än en skötsam individ som jobbar förklaras inte i artikeln.

Det är dock sedan tidigare känt att Sverige tillämpar «den okränkbara principen om alla människors lika värde», vars konkreta innebörd alltså verkar vara att bidragstagare har ett ungefär dubbelt så högt «människovärde» som en låginkomsttagare som arbetar heltid och sköter sig.

Snyltere får nesten dobbelt så mye i disponibel inntekt som vanlige svensker som jobber og betaler skatt. Slik skaper man samhold

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.