Den nye sjefen for den britiske generalstaben forbereder sine soldater på rask forflytning til Øst-Europa, og sier det er vitalt at de og deres allierte er i stand til å beseire Russland på slagmarken.

Det er general Sir Patrick Sanders som på denne måten kommer med et krigsrop til alle soldater, offiserer og sivilt ansatte i de britiske militære styrkene, i form av et memo som sier at konflikten i Ukraina forsterker den britiske hærens formål om å «være klare til å kjempe og vinne på landjorda», skriver The Times.

Militære offiserer og eksperter anser utspillet som en påminnelse til de britiske myndighetene om betydningen av å satse på hærens kapasitet, i en tidsalder hvor politikere uten militær kompetanse tror kriger kan vinnes bak dataskjermen og fra en kjølig cockpit.

Last year Boris Johnson said that “the old concept of fighting big tank battles on European land mass is over”.

Sanders bemerker at han er den første sjefen for den britiske generalstaben som overtar kommandoen under en stor europeisk konflikt på europeisk landjord – som involverer en stormakt – siden 1941.

He pointed towards a future escalation of the conflict, saying that there was “a burning imperative to forge an army capable of fighting alongside our allies and defeating Russia in battle”.

Sanders (56) var tidligere sjef for Strategic Command, og antyder at Europas fremtid står på spill.

– We must now accelerate the mobilisation and modernisation of the army to reinforce Nato and deny Russia the chance to occupy any more of Europe.

Hærsjefen får støtte av Tobias Ellwood, som er De konservatives styreleder for forsvarskomitéen.

– The penny is dropping. The threat from Russia is real and existential. General Sanders is correct.

Men den britiske hæren reduseres med 9000 soldater, og har ikke vært mindre siden Napoleons-krigene tidlig på 1800-tallet.
Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.