Minst 55 mennesker ble forrige helg drept i det nordlige Burkina Faso. Det er antatt at ytterliggående muslimer står bak.

Angrepet er det siste i en rekke ekstreme aksjoner i det vestafrikanske landet som opplever voksende vold fra muslimer.

Denne gang klarte de å kverke 55 sivile i Seytenga i Seno-provinsen, ifølge myndighetene. Andre kilder anslår tallet å være langt høyere.

I 2019 ble mer enn 250 mennesker drept i Burkina Faso. I et enkelt angrep i juli 2021 ble 160 mennesker drept i byen Solohan.

Associated Press rapporterer at nesten 5000 mennesker er drept av voldelige muslimer de siste to år. Volden har fordrevet ytterligere to millioner mennesker.

Burkina Fasos president ble avsatt ved kupp i januar av soldater som lovet å gjøre slutt på voldsbruken. Men de nye lederne har så langt ikke klart å leve opp til løftene. Voldelige muslimske angrep er så langt steget med syv prosent under de nye makthaverne, ifølge data fra Armed Conflict Location & Event Data Project via Associated Press.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.