En kvinne som ble funnet skadd ved en byggeplass i Stockholm torsdag etter en antatt overfallsvoldtekt, døde i helgen. Politiet ber publikum om hjelp i saken.

– Kvinnen ble funnet alvorlig skadd utendørs og ble ført til sykehus, der hun døde i helgen, sier politiets pressetalsperson Anna Westberg til nyhetsbyrået TT. Hun sier politiet ønsker at de som har sett noen ved åstedet på Södermalm, skal gi beskjed til politiet.

– Vi er interessert i observasjoner fra onsdag 8. juni klokken 16 til morgenen 9. juni, sier Westberg. (NTB)

Expressen skriver at kvinnen var bevisstløs da hun ble funnet, og at politiet raskt fikk mistanke om at kvinnen hadde vært utsatt for en seksuell forbrytelse.

Kvinnen blødde fra skader i hodet og det var ikke mulig å få kontakt med henne.

– Hon hade skador, men exakt vilken typ kan jag inte kommentera. Man gjorde en teknisk undersökning på platsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

– Initialt har man inlett en förundersökning på sexualbrott och grov misshandel, men den kommer att ändras.

Efter att kvinnan nu avlidit kommer brottsrubriceringen ändras till mord.

Vitner bemerket at kvinnen hadde skader som tydet på at hun hadde forsøkt å forsvare seg. Ingenting tyder på at kvinnen hadde noen forbindelse til byggeplassen mellom Tantolunden og Södra station.

Politiet er tause om hvorvidt det er mistenkte i saken.

Lørdag ble en ny overfallsvoldtekt anmeldt på Södermalm i Stockholm, en kilometer unna stedet der den nå avdøde kvinnen ble funnet torsdag.

Södermalm er et av de mest eksklusive boligområdene i Stockholm.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.