Et passasjertog sporet av etter å ha truffet en gravemaskin i det østlige Iran før daggry onsdag. Minst 21 mennesker er drept og ytterligere 47 skadet.

Toget som tilhører den statsdrevne Islamic Republic Railway, hadde rundt 350 passasjerer da det tok av fra Tabas, rundt 550 kilometer sørøst for Teheran, mot destinasjonen Yazd. 

Basert på bilder ser det ut til at lokomotivet passerte gravemaskinen og at de senere vognene på en eller annen måte traff den og at det forårsaket avsporingen.

– Passasjerene spratt som baller i luften, sa en skadd passasjer til iransk statlig fjernsyn.

Mer enn et dusin mennesker er kritiske skadet og noen av dem er overført til lokale sykehus. Tallet på omkomne kan komme til å stige.

Ulykken er under etterforskning. Det er ikke klart hvorfor en gravemaskin var så tett på togsporet i mørket. 

Irans verste togkatastrofe inntraff i 2004 da et tog lastet med bensin, gjødsel, svovel og bomull krasjet nær den historiske byen Neyshabur. Rundt 320 mennesker omkom, 460 ble skadet 460. I 2016 omkom 43 mennesker og 100 ble skadet i en togkollisjon i Nord-Iran.

Iran har rundt 14 000 kilometer jernbane. 

Det dør hvert år rundt 17 000 mennesker på iranske veier. Omfattende ignorering av trafikkreglene kjennetegner trafikkbildet i landet.




de nombreux morts dans un accident de train en Iran

 

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.