FNs generalsekretær Antonio Guterres.  Foto: AP Photo/Mary Altaffer

Konsekvensene av Russlands krig i Ukraina blir stadig større for verdens befolkning, advarer FN-sjefen, som anslår at 1,6 milliarder mennesker blir rammet.

Russlands angrep på Ukraina har forsterket kriser verden rundt, og særlig skapt en matkrise som truer med å kaste millioner ut i sult. 1,6 milliarder mennesker i 94 land vil bli rammet av minst en form for krise som følge av krigen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres.

– Krigens påvirkning på matsikkerheten, energi og økonomien er systematisk, alvorlig og tar seg opp i fart, sier han. Han krever at Russlands invasjon tar slutt.

Generalsekretæren sier at krigen nå truer mennesker verden rundt med en bølge av sult og nød uten sidestykke. Matkrisen handler nå om mangel på tilgang på mat, men kan neste år handle om mangel på mat, sier Guterres.

Ukraina og Russland er blant verdens største kornprodusenter. Store mengder korn står på lager i Ukraina uten at det er mulig å frakte det ut.

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.