Anders Svor (1864-1929)
Bronsebyste på Jørgen Løvlands grav, Æreslunden ved Vår Frelsers gravlund, Oslo
Foto: Anne-Sophie Ofrim/Wikimedia Commons.

Jørgen Løvland (1848–1922) var politiker, stortingsrepresentant og statsråd for Venstre, og spilte en viktig rolle som norsk statsminister i Stockholm i 1905. Etter unionsoppløsningen fikk han i oppdrag å organisere Utenriksdepartementet, og ble den første utenriksminister i det selvstendige Norge.

Et annet eksemplar av den samme bysten er senere oppstilt foran Utenriksdepartementets bygning ved 7. juni-plassen i Oslo. (Den har ennå ikke oppnådd den samme patina som eksemplaret på Vår Frelsers gravlund).

Foto: Wolfmann/Wikimedia Commons.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.