Endelig er det klart hvilket internasjonalt verv landets forrige statsminister, Erna Solberg (H), får. Hun blir styremedlem i den australsk-baserte organisasjonen Global Citizen, som har nært samarbeid med World Economic Forum. Med seg i det kjendistunge styret får hun blant annet Ed Sheeran og Elton John.

– Jeg sier ja til dette vervet fordi Global Citizen kanskje er den organisasjonen i verden som har størst potensial til å mobilisere folk, spesielt unge rundt omkring i verden, for å bekjempe fattigdom og nå FNs bærekraftmål, sier Solberg til VG.

Erna Solberg debuterer i sin nye globale rolle på Global Citizen NOW thought leadership summit, som arrangeres i New York kommende søndag og mandag. Hun topper ikke plakaten, der står EU-kommisjonens Ursula von der Leyen og ikke ukjente Nancy Pelosi (D), Speaker i Representantenes hus, sammen med statsministeren på Barbados og utenriksministeren til Zambia.

Skjermdump: Global Citizen

I en 30 sekunders video som er lagt ut på Global Citizens Facebook-side får vi se hva Erna Solberg nå skal bli med på:

I en artikkel på nettsiden skrives det mer om hva Solberg, Pelosi og alle artistene nå skal fokusere på i New York denne helgen:

From the climate crisis to rising levels of hunger, the world’s most urgent challenges to ending extreme poverty are fundamentally connected — which means the solutions to these problems are often one and the same. This is the focus of the inaugural Global Citizen NOW thought leadership summit, an urgent gathering to defeat poverty and protect the planet taking place on May 22 and 23 in New York City. Global Citizen NOW will gather more than 200 speakers from the fields of advocacy, activism, philanthropy, journalism, politics, science, and pop culture. The summit will feature keynotes, fireside conversations, and panel discussions that delve into everything from innovations in carbon reduction to ways to empower vulnerable adolescent girls and young women.

Solberg får internasjonalt verv: − Jeg er stolt (VG)

Les og se:

Doc-TV LIVE: World Economic Forums grep om nasjonene, også Norge

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.