Under Ramadan-bønnen fredag morgen samlet hundrevis av muslimer seg, noen med ansiktet dekket og bærende på Hamas-flagg, til opprør som blant annet inkluderte steinkasting og skyting av fyrverkeri, melder Jerusalem Post.

Despite the stone-throwing, the police waited for the prayers to commence and the worshipers to disperse. When the rioter’ violence intensified and neared the back of the Western Wall, where prayers were ongoing, the police used riot control methods to push the mass back, the police said.

Til tross for steinkastingen, ventet politiet på at bønnen skulle starte og at massene skulle spre seg, men da volden tiltok og massene nærmet seg baksiden av Vestmuren, hvor bønner pågikk, brukte politiet opprørskontrollmetoder for å presse dem tilbake.

Steinkastingen og fyrverkeriet ble besvart med gummikuler.

– Mens mange politifolk opererer for å muliggjøre tilbedelsesfriheten samtidig som de opprettholder sikkerhet, lov og orden på de hellige stedene og i hele Jerusalem, er det de som velger å gjøre opprør og forstyrre den offentlige orden, sa politiet.

– Vi vil fortsette å handle mot lovløse opprørere for å opprettholde offentlig trivsel og sikkerhet, la politiet til.

Minst 27 mennesker ble skadet, hvorav 11 ble sendt til sykehus, to i alvorlig tilstand, melder palestinske Røde Halvmåne.

I forrige uke oppfordret Hamas palestinere til å lage opprør i Jerusalem og spenningen i landet er stor etter flere terrorangrep den siste tiden.

Flere skal fredag ha ropt slagord til støtte for Hamas og bedt om jihad:

 

 

Mye til felles med opptøyene i Sverige: Over 20 skadd i Jerusalem

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.