For annen natt på rad var det uroligheter i Paris-forstaden Trappes. Bråket begynte da politiet ville sjekke identiteten til en burkakledd kvinne. Burka på offentlig sted er forbudt i Frankrike.

Ektemannen likte svært dårlig at politiet blandet seg og han ble arrestert. Dette provoserte omgivelsene som mobiliserte og snart var politistasjonen beleiret, stener regnet og branner ble anstiftet. 250 mennesker deltok i oppløpet.

BBC radio meldte om uroen, men hadde ikke noe på sin webside. Heller ikke Telegraph. BBC melder nå at uroen fortsatt på andre natten, men heller ikke nå er det noe på nett.

Derimot hadde Jerusalem Post en story på Trappes. Israelske medier følger bedre med på hva som skjer i Europa enn europeiske, og det er ikke fordi de er uvitende. Storyen er ubehagelig og inngir frykt, frykt for et opprøret skal gripe om seg. Men det spiller ingen rolle om mediene rapporterer eller ei. Forstedene vil bli kvitt politiets innblanding, spesielt under ramadan. Det man frykter er heller opinionen. At den skal bli alarmert. Det er en uholdbar situasjon.

In Trappes, a gritty suburb southwest of Paris, police said a crowd gathered in response to the arrest on Thursday of a man who had assaulted a police officer during an identity check on his wife, who was entirely veiled.

Some 250 people who collected outside the Trappes police station on Friday night threw stones and other projectiles and destroyed property before being repelled by riot police in the early hours of Saturday, a police statement said.

A witness said the crowd called on police to release the husband but were «insulted» by authorities.

«They (the police) didn’t want to listen and it got out of control,» the man, who gave his name as Sofiane, told iTele. «Trappes is a big family. When you attack us we’re going to respond.»

Police said order was restored by daybreak in Trappes, an area of grim housing estates, but that reinforcements sent in overnight would remain in coming hours to help ensure calm.

 

Men så var ikke order restored likevel, for uroen fortsatt i natt.

 

http://www.jpost.com/International/Violence-erupts-in-France-over-police-check-of-veiled-Muslim-woman-320442