Amnesty International og Human Rights Watch anklager etiopiske sikkerhetsstyrker for å ha begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Tigray.

Etiopiske sikkerhetsstyrker og deres allierte har utført systematisk tvangsforflytting, de har stått bak voldtekt, plyndring og brutale drap, skriver de to organisasjonene i en rapport onsdag.

– Disse omfattende og systematiske angrepene mot sivilbefolkningen i Tigray er forbrytelser mot menneskeheten, samt krigsforbrytelser, uttaler de to organisasjonene i rapporten «We Will Erase You from This Land».

Rapporten er basert på 15 måneder med intervjuer av over 400 mennesker, blant dem flyktninger som har dratt til Sudan, og øyenvitner som fortsatt bor i Tigray og andre steder i Etiopia. Amnesty og HRW dokumenterer blant annet gjengvoldtekt mot kvinner fra Tigray, blant dem en kvinne hvis angripere sa de «renset» blodet hennes.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.