Houthi-opprørere i Jemen sier de står bak angrepet mot et stort oljedepot i Jeddah i Saudi-Arabia, der det skal arrangeres en Formel 1-runde i helgen.

Bilder viser at oljedepotet står i brann etter angrepet fredag.

Både de jemenittiske houthi-opprørerne og den saudiarabiske koalisjonen som fører krig mot houthiene, melder om angrepet fredag ettermiddag.

Houthiene har den siste tiden gjennomført flere angrep mot Saudi-Arabia. Natt til søndag skjøt de droner og raketter mot en rekke mål i landet.

Oljedepotet som brenner, ligger like sørøst for Jeddahs internasjonale lufthavn, som er et viktig transittpunkt for muslimske pilegrimer som skal til Mekka. Det tilhører det Saudi-Arabias statseide oljegigant Aramco.

Venter på mer info

Det er andre gang i historien at Saudi-Arabia arrangerer en Formel 1-runde. Men den siste tidens angrep på kongedømmet har ført til bekymring.

– For øyeblikket er holdningen at vi venter på mer informasjon fra myndighetene om hva som har skjedd, skriver F1 i en pressemelding fredag.

Det arrangeres også en Formel 2-runde i byen søndag. Fredag kjørte nordmannen Dennis Hauger inn til 11.-plassen i kvalifiseringen.

Sju år med krig

Houthiene har hatt kontroll over Jemens hovedstad Sana siden september 2014. Året etter gikk en USA-støttet saudiledet koalisjon inn i krigen i et forsøk på å gjeninnsette Jemens internasjonalt anerkjente regjering.

Krigen har ført til det FN har kalt for verdens verste humanitære krise, med omfattende sult, ødeleggelser og tap av liv.

Saudi-Arabia er blitt kritisert for at luftangrepene deres har drept mange sivile, mens houthiene blant annet er blitt kritisert for å bruke barnesoldater. Det har i lange perioder vært svært vanskelig å få inn nødhjelp til landet.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.