Nord-Korea har avfyrt prosjektiler fra flere utskytingsramper i Sør-Pyongan-provinsen utenfor Nord-Koreas vestkyst, ifølge forsvarsdepartement i Sør-Korea. Militæret i Sør-Korea sier de overvåker situasjonen nøye og opprettholder den militære beredskapen.

«This morning there was firing in North Korea which is assumed to be multiple rocket launcher shots, and our military was monitoring the related situation and maintaining a readiness posture,» uttalte presidentkontoret i Sør-Korea.

Presidentkontoret skal avholde krisemøte i det nasjonale sikkerhetsrådet.

Ifjor godkjente Sør-Korea planer om å iverksette et forsvarssystem liknende Israels antirakettsystem «Iron Dome».

Sør-Korea og USA advarer om at Nord-Korea kan tenkes å fortsette testing av sin største interkontinentalt ballistisk missil (ICBM) som kan frakte atomvåpen. Nord-Korea ser også ut til å forbederede oppsending av en spionsatelitt.

Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil tidligere denne uken, men ifølge Sør-Korea var oppskytingen mislykket.

Nord-Korea hevder at onsdagens oppskytning var designet for å teste kameraer og andre systemer for en spionsatellitt.

Reuters

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.