«Den store tragedien er ikke brutaliteten til de onde menneskene, men tausheten til de gode menneskene.» Ordene til Martin Luther King har nok en gang blitt aktuelle, ettersom verden rundt oss rister og folk befinner seg på flukt.

Så hva er rett, og hva er galt? Hvem er ond, og hvem er god – og hvem er bare taus ..?

Dagens tekst viser oss at vi som mennesker alltid vil bli fristet og ofte vil handle på måter som er i strid med både vår tro og vår vilje. Vi faller når vi skal stå opp for noe, og vi blir tause når vi skal protestere.

Men teksten viser også at det ikke slutter der. Gud vet hva det vil si å være menneske. Gud vet at vi vil falle – men det er da Han hjelper oss opp igjen, gir oss muligheten til å lære av våre feil og kraften til å handle annerledes neste gang.

Tross alt trenger Gud deg og meg for å gjøre verden til et bedre sted.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

3. søndag i fastetiden

«Men det er dere som har blitt hos meg i prøvelsene mine. Og nå overdrar jeg riket til dere, slik som min Far har overdratt det til meg, for at dere skal spise og drikke ved mitt bord i mitt rike og sitte på troner som dommere over Israels tolv stammer.

Simon, Simon! Satan har krevd å få sikte dere som hvete. Men jeg ba for deg at din tro ikke måtte svikte. Og når du en gang vender om, da styrk dine brødre!» Peter sa: «Herre, med deg er jeg beredt til å gå både i fengsel og i død.» Men Jesus svarte: «Jeg sier deg, Peter: Før hanen galer i natt, skal du tre ganger ha nektet at du kjenner meg.»

Luk 22:28-34

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.