Storbritannias forsvarsminister sier landet vil utplassere et rakettforsvar i Nato-allierte Polen i kjølvannet av Russlands invasjon i Ukraina.

Kunngjøringen kom da forsvarsminister Ben Wallace besøkte Warszawa torsdag. Britene sender mellomdistanserakettene Sky Sabre, som er utviklet for luftvern, samt rundt 100 personer som skal betjene systemet.

– Dette er for å forsikre om at vi står sammen med Polen for å beskytte landets luftrom mot ytterligere aggresjon fra Russland, sier Wallace.

Beslutningen kommer få dager etter at russiske missiler traff en militærbase i ukrainske Javoriv, noen få kilometer fra grensen mot Polen. Polen har også tatt imot nesten to av de drøyt tre millioner menneskene som har flyktet fra krigen i Ukraina.

– Som allierte i Nato og som en alliert fra langt tilbake, er det veldig riktig at Storbritannia står side om side ved Polen, mens landet bærer mye av byrden og konsekvensene av denne krigen og står stolt og høyreist mot truslene fra Russland, sier Wallace.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.