Australia innfører sanksjoner mot 33 russiske oligarker, deres medarbeidere og familiemedlemmer, ifølge landets utenriksdepartement.

Det dreier seg blant annet om Chelsea-eier Roman Abramovitsj, sjef Aleksej Miller for det statlige gasselskapet Gazprom og Dmitri Lebedev, styreleder i Bank Rossija, skriver CNN.

– Sanksjonene som blir kunngjort i dag, understreker Australias forpliktelse til å sanksjonere mennesker som har tilegnet seg enorm personlig rikdom, og er økonomisk og strategisk viktig for Russlands president Vladimir Putin, heter det i en uttalelse fra Australias viseutenriksminister Marise Payne.

– Mange av disse oligarkene har tilrettelagt for, eller høstet gevinst av, Kremls ulovlige og uforsvarlige handlinger i Ukraina siden 2014, heter det videre.

Også USA, Storbritannia, Canada, EU og New Zealand har innført lignende sanksjoner mot russere på grunn av invasjonen av Ukraina.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.