USAs utenriksminister Antony Blinken sier amerikanske myndigheter har sett «svært troverdige meldinger» om at Russland har begått krigsforbrytelser i Ukraina.

Blinken sier til CNN at det er snakk om målrettede angrep på sivile.

– Det utgjør en krigsforbrytelse, sier utenriksministeren.

Ifølge Blinken dokumenterer amerikanske myndigheter meldingene for å sikre at relevante organisasjoner kan etterforske om krigsforbrytelser er blitt begått.

I slutten av forrige uke bekreftet Den internasjonale straffedomstolen (ICC) å ha iverksatt etterforskning av potensielle krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Ukraina. Hovedanklager Karim Khan opplyste at ICC har begynt å samle inn bevis.

– Det er rimelig grunnlag for å tro at både påståtte krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten har blitt begått i Ukraina siden 2014, har Khan tidligere sagt i en uttalelse.

Lik ligger tildekket i gatene etter russisk beskytning av byen Irpin i Ukraina søndag. Foto: Diego Herrera Carcedo / AP / NTB

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.