Dmitry Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Russlands ledelse virker å opptre stadig mer irrasjonelt. Tidligere president Medvedev tar til orde for å kutte alle bånd med omverdenen, og stenge alle ambassader.

Det er VG som forteller om dette temmelig oppsiktsvekkende utspillet fra Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev.

– Vi har ikke særlig behov for diplomatiske bånd til Vesten lenger, skriver Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev på sin side på det russiske sosiale mediet VK lørdag.

Medvedev sitter nå i sikkerhetsrådet i landet, og regnes som en av de sentrale i kretsen rundt landets diktator, Vladimir Putin. I den grad Putin lytter til noen, er antagelig Medvedev en av dem.

Hans uttalelse er så absurd at man nesten blir skremt. Slik snakker ikke ansvarlige statsledere, dette er irrasjonelle personers bitre oppgulp. Og det blir enda verre:

– Nå er tiden inne for å sette hengelås på ambassadene, og fortsette kontakten gjennom kikkerten og våpensiktene, fortsetter han den kjølige meldingen.

Den lille klikken av søkkrike ledere og deres indre hoff kan trolig fortsatt leve sine liv i velstand uten kontakt med Vesten. Men for Russlands befolkning vil en slik total isolasjon være en katastrofe på en lang rekke områder.

Medvedev forsikrer at den russiske politiske ledelsen vil fortsette sine operasjoner i Ukraina frem til de har nådd målet om «demilitarisering og avnazifisering» av landet.

VG minner om at Ukraina har en demokratisk valgt ikke-nazistisk regjering, ledet av landets første jødiske president.

Bruken av nazi-uttrykk i denne sammenheng er med andre ord så virkelighetsfjernt av man undrer seg på om den russiske ledelsen har mistet forstanden fullstendig.

I sin tale fredag kalte Putin for øvrig Ukrainas ledelse for «narkomane». Hvis det er noen som nå fremstår som påvirket av hallusinerende stoffer, så er det ikke først og fremst Ukrainas ledelse.

Militært er Ukraina underlegne det russiske krigsmaskineriet og ikke skrudd sammen for på aggressiv krigføring slik som Russland er. Medvedevs behov for å «demilitarisere» Ukraina virker oppkonstruert og fjernt fra realitetene.

Medvedev sier også, ifølge Reuters, at sanksjonene som er innført mot Russland nå gir landet en «god grunn til å trekke seg ut» fra avtaler om nedrusting av atomvåpen.

Nettopp ordet atomvåpen er antagelig det mest foruroligende her. Tanken på at klikken med hatefulle og bitre menn i Kreml sitter med et av verdens største atomvåpen-arsenaler, er intet mindre enn skremmende.

Man kan bare håpe på at det snart vil dukke opp noen voksne og ansvarlige personer et eller annet sted i korridorene omkring dette regimet. Det må da finnes noen med vett og forstand et stykke opp i det russiske maktsystemet.

Putin og hans gjeng trenger avløsning snarest.

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.