Flere personer har ifølge politiet greid å komme seg ut av en Apple-butikk i sentrum av Amsterdam der det tirsdag kveld pågikk en gisselsituasjon.

– Siden begynnelsen av gisseltakingen i Apple-butikken i Leidseplein, har flere mennesker greid å forlate butikken, skriver politiet på Twitter.

Bevæpnet politi var tirsdag kveld samlet utenfor butikken, som ligger ved en av byens mest populære bytorg.

– Det er noen med et våpen i den aktuelle butikken. Politiet er på stedet med mange spesialenheter for å få situasjonen under kontroll, opplyste politiet på Twitter tidligere på kvelden.

Sperret av plass

Politiet har sperret av Leidseplein-plassen og bedt beboere og personer som befinner seg i butikker eller kafeer, om å holde seg innendørs.

Mens politiet satte opp sperringer for å holde folk unna butikken, kunne man høre et helikopter sirkle i luften over området.

Politiet har ikke oppgitt hvor mange mennesker som befinner seg i butikken, men ifølge nederlandske medier mottok politiet en melding om et væpnet ran klokka 17.40.

Sosiale medier

Det angivelige ranet utviklet seg senere til en gisselsituasjon, ifølge nederlandsk rikskringkasting NOS.

Politiet har bedt folk om ikke å publisere bilder eller videoer fra gisselsituasjonen grunnet sikkerheten til menneskene som er berørt og politistyrkene på stedet.

Tidligere viste en video i sosiale medier en væpnet person inne i butikken. Vedkommende ser ut til å holde en annen person fast. Flere øyevitner sier de har hørt skudd inne i Apple-butikken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.