Nytt

13 er drept og mer enn 100 såret i terrorangrepet i Barcelona torsdag, ifølge spanske medier.

De regionale myndighetenes rådgiver Joaquim Forn sier det er godt mulig at dødstallet etter angrepet i Spania vil øke ytterligere, fordi flere av de skadde har fått svært alvorlige skader.

Tidligere ble det meldt om to væpnede personer som skal ha gått inn i en restaurant i nærheten. Ifølge den katalanske avisen La Vanguardia var det snakk om en gisselsituasjon, men politiet avkrefter nå disse opplysningene.

Ingen indikasjoner på at rammede nordmenn

Las Ramblas er et område hvor det vanligvis befinner seg mange turister. Det norske Utenriksdepartementet har ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet av terrorangrepet i Barcelona.

Pressevakt Ane Lunde i Utenriksdepartementet sier ambassaden jobber for fullt med å kartlegge om nordmenn kan være rammet.

– Vi oppfordrer nordmenn som er i området, om å kontakte sine hjemme, sier Lunde til NTB.

Barcelona er en svært populært turistby, og et yndet reisemål også for nordmenn. Det gjør det ekstra vanskelig for norske myndigheter å få oversikt.

– Det er selvfølgelig krevende. Ambassaden bruker sine kontaktpunkter, som lokalt politi og lokale myndigheter, sier Lunde.

Vitne til hendelsen

Aage Gramstad fra Sandnes var vitne til hendelsen.

– Vi hørte en bilmotor som ruste. Så hørte vi folk som skreik. Vi kastet oss inn i en sidegate til Ramblaen. Der slapp butikkeiere inn folk og tok ned gitteret, sier han tilStavanger Aftenblad.

Kilder i politiet forteller at føreren av varebilen flyktet fra stedet til fots. Over ti utrykningskjøretøyer er på stedet, og skadde mennesker får behandling av helsepersonell ved åstedet for hendelsen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har tog og T-banestasjoner blitt sperret av.

– Helt plutselig, midt på gaten, trykker bilføreren gassen i bånn og kjører rett inn i folkemassen. Det ser ut som den kjører over jeg vet ikke hvor mange personer. Tre-fire mennesker minst fløy i alle retninger, sier Hampus Hagander, som bor i Barcelona, til den svenske avisa Expressen.

El Mundo har publisert denne ruten som varebilen kjørte:

Det skal ha vært en muslimsk mann ved navn Driss El Ouakbir som leide varebilen, melder El Periodico.

 

El Pais: Una furgoneta atropella a varias personas en La Rambla de Barcelona