Natt til mandag ble Super Bowl LVI avviklet. Det tradisjonelle showet i pausen fremsto som en ren hyllest av Black Lives Matter-bevegelsen. Mangfoldet glimret med sitt skrikende fravær.

I år var det de lokale LA-stjernene Dr. Dre, Snoop Dogg og Kendrick Lamar, som hadde med seg Mary J. Blige, 50 Cent og Eminem på scenen. Finalen ble spilt på So-Fi Stadium i Inglewood. Det er i nærheten av  Compton, som Dr. Dre har udødeliggjort i så mange låter.

Eminem var den eneste hvite artisten, men han har jo gjennom hele sin karriere holdt på med rap og hip hop, som ofte regnes som musikken til svarte amerikanere. Komplett med hoodie, saggebukse og kneling for BLM ga Eminem uttrykk for hvor hans lojalitet ligger.

Eminem kneler for BLM. Foto: AP/ Chris O’Meara/ NTB

Showet var fantastisk, og de fleste av disse artistene fortjener respekt (personlig har jeg ingen sans for Blige, men dette er selvsagt smak og behag). Dét er heller ikke poenget. Du kan se pauseshowet via denne linken.

Men man tar seg i å spørre: Hvordan hadde mediene reagert hvis vi fikk se et slikt show bestående av kun hvite mennesker? Vi aner nok svaret.

Selve kampen endte med at Los Angeles Rams vant på hjemmebane i Los Angeles og slo Cincinnati Bengals 23–20.

Deretter brøt det ut jubel for hjemmefansen, etterfulgt av voldelige opptøyer da hundrevis av destruktive Rams-tilhengere inntok gatene i LA.

Rams-fans vandaliserer en buss i LA. Foto: Apu GOMES/ AFP/ NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.