Norge har slått inn på samme kurs som Sverige: Eiten rykker fra folket og gjør som den vil. Ullevål sykehus betyr mye for mange, som arbeidsplass og arkitektonisk. Hva skal byggene brukes til? Det hører vi ikke noe om. Skal de stå tomme slik Nasjonalgalleriet gjør? Eller er planen å gjøre området om til luksusleiligheter? Ullevål egner seg som gated community.

Oslo 20220208. F.v. leder i Oslo legeforening Kristin Hovland, Bjørn Wølstad-Knudsen, leder i Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo, Jan Bøhler (Sp), ordfører i Oslo, Marianne Borgen, Carl I. Hagen og Åse Kleveland under Folkeaksjonen Redd Ullevål Sykehus sin markering utenfor Stortinget over motstand mot Helse Sør-Øst sine fremtidsutsikter for Oslo universitetssykehus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.