To politibetjenter ble mandag skutt og drept i forbindelse med en trafikkontroll nordvest for byen Kaiserslautern i Tyskland. Gjerningspersonene er på frifot.

– Ingenting er kjent om gjerningspersonene. Hvem har observert noe mistenkelig eller kan gi tips, skrev Kaiserslautern-politiet på Twitter i morgentimene.

Hendelsen fant sted under en rutinekontroll mellom Mayweilerhof og Ulmet i Kusel-distriktet. Ofrene var en 24 år gammel politikvinne og en 29 år gammel politimann. Da forsterkninger kom til stedet, var det for seint å redde dem, ifølge Tagesschau.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser sier drapene minner om en ren henrettelse.

– Uansett hva motivet bak denne forbrytelsen måtte være, denne handlingen framstår som en henrettelse og den viser at politifolk risikerer livet hver eneste dag for å sørge for vår sikkerhet, sier hun.

– Mine tanker går til familiene, til venner og kollegaer av ofrene. Vi skal gjøre alt vi kan for å pågripe de ansvarlige, sier Faeser.

Før de dødelige skuddene falt i 4.20-tiden mandag morgen, varslet de to politifolkene om at de hadde stanset en bil med et dødt dyr, tilsynelatende felt av jegere. De rakk også å varsle om at de ble beskutt.

– De skyter, lød den desperate meldingen.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.