Apokalypsen inntreffer raskt, skal vi tro Hollywood, men sannheten er at bryggingen har pågått lenge, gjennom vanstyrt, villet politikk. For hva skjer når politikere driver planlagt økonomisk nedgang med økt gjeldstak og pengetrykking? Kveldens tema er «managed decline».

Hva skjer når myndigheter kler staten i kapitalistens dress og inngår samarbeid med store aktører i næringslivet på tvers av landegrenser, noe som tar livsgrunnlaget fra folket og gir det til storkapitalen og seg selv?

Managed decline, eller planlagt økonomisk nedgang, er et mønster vi har sett i USA: Industrien flyttes ut, tidligere blomstrende industribyer ligger brakk, og antallet overdoser øker.

Men fattigdommen og problemene som kommer med nedbyggingen av vestlig industri er ikke enestående for USA. Fenomenet når oss her hjemme også: Bedrifter legges ned grunnet høye strømregninger.

Staten er blitt kapitalist, og det går ut over vanlige folk, men hva skjer når vanlige folk tar til motmæle?

Velkommen til Dagsorden med Erling Marthinsen, Christian Skaug, Hanne Tolg, Hans Rustad og Rebecca Mistereggen.

Et intervju med Michael Shellenberger.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.