Forsvaret satser milliarder av kroner på å bygge opp tilstedeværelsen ved grensetraktene i Finnmark. Styrkingen startet året etter at Russland annekterte Krim.

Flere milliarder kroner investeres nå i bygningsmasse, elektronikk, våpen og kjøretøyer, skriver Klassekampen.

Både på Porsangmoen og i Sør-Varanger blir det økte ressurser til grensevakt og et eget jegerkompani som er spesialtrent for invasjonsforsvar.

I tillegg er Heimevernet i Finnmark i ferd med å styrkes. Målet er mer enn 2.000 trente og godt utstyrte soldater.

.– Vi er godt i gang med en planlagt oppbygging. Mitt hovedbudskap er at nå kan Finnmark forsvares, sier oberst Tomas Beck, sjef for Finnmark Landforsvar, FLF.

Beck deltok i arbeidet med Forsvarssjefens fagmilitære råd i 2015, året etter at Russland hadde annektert Krim. Da endret det norske forsvaret kurs og gikk inn for en styrking av tilstedeværelsen, spesielt i nord, noe Stortinget var enig i, skriver avisen.

Ordfører Aina Borch (Ap) i Porsanger sier hun gleder seg over økt militær aktivitet og håper at folketallet i kommunen vil øke. Kommunen bygger nå 45 nye leiligheter for forsvarets ansatte i kommunesenteret Lakselv.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.