MDG eier ikke skrupler. Mens personøkonomien blør i alle retninger grunnet skyhøye strømpriser, koronaåret 2020 og ny nedstengning, mener MDG at den gjerrige støtteordningen regjeringen og SV har lagt fram, premierer høyt strømforbruk.

«Strømforliket gagner fortsatt dem med høyt strømforbruk, mener MDG, som er skuffet over innretningen på avtalen», skriver NTB.

Man kan lure på hvilken fantasiverden MDG lever i, men i vinterlandet Norge er det iallfall ikke. Ikke overraskende nok velger fungerende parlamentarisk leder Rasmus Hansson å ri to hester samtidig, når han understreker at han er glad for at det kommer hjelp til dem som sliter med strømregninger.

– Men jeg er skuffet over at enigheten med SV fortsatt premierer dem med et høyt strømforbruk, det gagner dem med store eiendommer mest. I stedet kunne man gitt mer til dem med minst, sier han.

Hansson forstår åpenbart ikke at de høyre strømprisene treffer bedrifter og privatpersoner i alle klasser, og at det går utover absolutt alle. «De som har minst» vil omfavne majoriteten av den norske befolkningen dersom MDG får fortsette sin stormannsgalskap og sløse norske skattebetaleres penger på meningsløse klimatiltak.

«MDG mener grensen for å gå strømstøtte burde gå ved maks 3.000 kWh, ikke 5.000 kWh som regjeringspartiene og SV er blitt enige om.»

For en grufullhet at folk skal få varme opp husene sine denne kalde vinteren, at barn skal få leke på rommene sine i normal innetemperatur og at folk skal kunne dusje og lage middag når de normalt sett er våkne. Regjeringen og SV gir alt for mye, ifølge Hansson, som mener at billig strøm ikke er en menneskerett. At strømprisen har mer enn doblet seg på ett år, et år hvor mange sliter økonomisk, affekterer han ikke overhodet.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.