Regjeringen får full støtte fra LO for den økonomiske krisepakken, men LO-lederen mener flere tiltak må settes inn for å hindre massepermittering.

– Det er bra at regjeringen nå er raskt ute og følger opp med tiltak som sikrer tryggheten og inntekten til folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til NTB,  etter at regjeringen la fram de økonomiske støtteordningene rettet mot ledige og permitterte, næringsliv og kulturbransjen.

Også LO snakker om lønnsstøtteordning. Subsidier skal liksom redde økonomien. Akkurat som i klimaindustrien.

LO-lederen mener flere tiltak må settes inn for å hindre massepermitteringer, og at folk mister jobben sin. Tiltakene må vare så lenge som krisen varer, understreker hun.

Dette er ren idioti. Man skaper en krise, som fører til at mange folk helt eller delvis mister jobbene sine. Så hiver man noen smuler tilbake. Som gammel fagforeningsmann er det slitsomt å lese sånt sludder.

Er LO til for palestinske terrorister eller for norske arbeidere? Det er det nok vanskalig å få svar på.

– Dette kan bli brutalt for mange. Det er derfor godt å se at regjeringen lover å sikre dem som nå, igjen, står i en utrolig krevende situasjon. Vi husker alle den dramatiske situasjonen i fjor, da 400.000 nordmenn ble permittert eller arbeidsledig. Det må vi for all del unngå nå, sier Hessen Følsvik.

Alle skjønner at Følsvik ikke bryr seg. Hun spiller spillet, og viser sin lojalitet.

Jeg meldte meg ut av LO da de slang seg på BDS-kjøret mot Israel. Til alle arbeidere der ute, de få som fortsatt eksisterer: Det finnes politisk uavhengige og redelige fagforeninger. Dropp LO.

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.