En enebolig i Oslo eller Bærum koster nær dobbelt så mye som en enebolig i Lørenskog, som er tredjeplass på pristopplisten.

Medianprisene på selveide frittliggende eneboliger i Oslo og Bærum har vært på henholdsvis 12,5 og 11,3 millioner kroner de siste to årene. Medianprisen i Lørenskog, som er nummer tre på lista, var 7,8 millioner kroner, skriver SSB.

For nybygde frittliggende eneboliger er det Bærum som topper lista de siste to årene med en medianpris på 15,8 millioner kroner. Her er Oslo nummer to på lista med 13,7 millioner kroner.

De billigste frittliggende eneboligene finner man i Vardø i Troms og Finnmark og Røyrvik i Trøndelag. Medianprisen i disse kommunene var henholdsvis 550.000 og 600.000 kroner.

Det er imidlertid blokkleiligheter som utgjorde størstedelen av boligsalget de siste par årene, med 53 prosent. Også her er medianprisene høyest i Bærum og Oslo, men forskjellene er på langt nær like store.

 

 


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.