Tiden med obligatoriske oppstillinger med bønn kan snart være forbi i Forsvaret, som åpner for å droppe både bønn og preken.

Forsvarsministeren erkjenner at det kan oppleves stigmatiserende å måtte bruke fritaksretten for å slippe å være med på bønnen under bataljonsoppstillinger, skriver Vårt Land.

– Slik jeg ser det er ikke obligatoriske oppstillinger med bønn forenlig med fritaksretten. Da er det vanskelig å ha dette som praksis, sier Eystein Kvarving, kommunikasjonssjef for forsvarssjefen, til avisen.

Saken har kommet opp etter et debattinnlegg i NRK Ytring om kristendommens posisjon i Forsvaret.

– Selv om stat og kirke offisielt er skilt finner jeg det vanskelig å karakterisere Forsvaret som noe annet enn en kristen organisasjon, skriver Stian Husby, troppssjef i Garden, i kronikken.

Han viser til at soldater som ikke deltok i bønnen, ikke fikk mulighet til å gå fra oppstillingen under opplesningen og dermed ble passive deltakere.

Les og se:

DocTV-LIVE: En terrorist forvandles til symbol i en kult, mens et kors provoserer når det vises offentlig

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.