En leser skrev at det skulle være unødvendig med detaljerte regler for stortingspolitikere. Loven burde stå i hjertene deres: I stedet prøver de å omgå reglene. Men selv dét klarer ikke Ap-ledelsen fordømme. Ledelsen vil ikke si noe om Eva Kristin Hansens oppførsel, selv etter at hun ble avslørt. Hvilket signal sender dét?

Verken Ap’s partileder, partisekretær eller parlamentariske leder vil svare på om hvilke krav det skal stilles for at stortingspolitikere skal få pendlerbolig.

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere om Eva Kristin Hansens måte å bruke pendlerbolig-ordningen på, skal være tillatt framover, skriver Adresseavisen.

Avisen ønsket svar på om framgangsmåten til den tidligere stortingspresidenten var grei.

– Han ønsker ikke å kommentere, svarer en rådgiver for Støre.

Stortinget har varslet at det blir en gjennomgang av reglene. Men heller ikke Ap’s parlamentariske leder Rigmor Aasrud vil svare på om Hansens måte å benytte ordningen på har vært i orden.

– Jeg viser til det arbeidet som er igangsatt av presidentskapet, der de har satt ned et utvalg som skal vurdere alle sider av regelverket. Jeg regner med at dette arbeidet gir grundige svar på det du spør om, skriver Aasrud i en tekstmelding til avisen.

Heller ikke stortingspresident Masud Gharahkhani eller partisekretær Kjersti Stenseng ønsker å svare.

Hansen har selv gitt uttrykk for at hun fulgte reglene til punkt og prikke, mens stortingsdirektør Marianne Andreassen mener hun ikke skulle hatt gratis pendlerbolig, og at regelverket har vært tydelig siden 2006. (NTB)

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.